Friday, 18 January 2013

Tanggungjawabku semakin besar..

Posted by Ieysma asMawaTi at 07:10 2 comments
assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh..bila dh smpe rumah bruk ada rasa rjin ckit mok update blog hihi..refleksi alu x dpolah haha..ya Allah..
hanya Allah jk yg tauk btapa bsyukurnya aku dapat btemu semula ngan family tcinta slepas 3 minggu kt IPGKTAR haha..bruk jwak 3 minggu adohai..mkin la ku asa hepy bila dpt bmain dgn yaya..dh mkin bsar n kiut dh nya hehe..terubat rasa kerinduan...
thanks to my fren,,kmk saya awak @ Dayang Nur Fasihah Binti Awang Zaidi..mak kaseh kt bpk n abg ktk k coz tlong hantar mek ke KS..bukan Korea Selatan k,,tapi Kuching Sentral hehe..
n scara x dsangka2 btemu ngan kazen merangkap jiran sebelah umah jk,,sama2 blit Lundu isy..
sepanjang perjalanan balit Lundu lembap jk..dh la sejuk dlm bas,,seriusly aku mgigil bna2..mujor la x knak dmam hahaha...dh la mbak asa mabok gk adoh eh..lom gk berjam2 lam bas .....=='
dalam mnahan ksejukan,,sempat juak aku berangan..cuba la aku dh ada hubby kt sebelah,,dpt jwak k pelok haha..gatal sungguh...
smpe kt terminal Lundu,,bapak ambik..tedah tgok bapak,,dh la hari hujan...
kadang2,,mok mngalir air mata ku bila tkenangkan pengorbanan urg tua ku..hidup dalam kesederhanaan mengajar aku utk mjd seorg insan yang bersyukur dengan segala nikmat yg Allah kurniakan wpun x setanding org lain...aku lebih bahagia dgn keharmonian n suasana damai penuh kasih syg dlm family ku... hm..
dlm hujan rintis2 ya,,aku mbonceng motosikal bpk ku blit umah..:)
smpe jk kt umah,,ltak beg kat blik,,trus menerpa ke arah my little sunshine...arhh!!rindu glak2 kt Yaya...:D
sgala rasa mual,,sejuk,,pening palak ilang buat sementara...nangga muka adikku ya pun dpt hlangkan stres di kepala hehe...:D
apa yg ku stres sbenanya haha..mybe mengenang kan tggungjwbku yang smakin besar nektok kot haha..
tapi..i ll try n do my best demi diri,,keluarga,,kawan2,,para pensyarah n institusi..hope all of my frens will support me luar n dalam hahaha...adoh aii....
first,,penolong taman pembelajaran prasekolah...mujor lah dapat dlksanakan dgn baik setakat tok,,dgn ketuanya Dyg Azizah Binti Abg Jama'aludin..:D
n then...unexpectedly,,aku dicalonkan oleh kwn ku sendiri, Nurulsribistari utk memangku jwatan Bendahari Kelab Tennis IPGKTAR...ya Allah eh..mun dlm gerko biasa2 x jwak hal..tok,,mlibatkn suma warga iptar ya oi huhuhu..megang duit jk kja aku tok..bila dh slalu pgang duit tok mudahan la murah rezeki aku yaAllah..hehehe..amiinn,..:)
n then,,the most terrible is aku dcalonkan utk jadi JPP...JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR gitu loh...tidakkk....!!!
ya lah aku molah kputusan di luar pmikiran,,nang dh x sempat mok dpiker gk bah,,tpaksa jwak aok2 ar..xpa lah,,blum tntu gk tpilih..mun dh nasib tpilih,,tanggungjwb aku lah ya...hmm,,insyaAllah..aku akan cuba yg tbaik..susah la mok escape phimpunan gk pastok haha...kantoi....
k la,,stakat tok jk bebelan aku lok,,kedong rjin asa mok update tek hihii...mbak ati syahdu tek babya la haha..selamat malam,,assalamualaikumwbt...:)


 

sEmuAnyA ilUsi Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Copyright@Segala yang tercatat di blog ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati,tapi sesiapa yang terasa silakan..:P