Friday, 31 January 2014

CHINESE NEW YEAR HOLIDAY..:)

Posted by Ieysma asMawaTi at 04:59 0 comments
Friday (31 Januari 2014)
Assalamualaikum friends..Today is Friday, 31 of Januari 2014,end of Januari 2014 n dont forget to wish happy chinese new year to all chinese frens!!..too many unexpected thing happened this january..on 19 January,one of our classmate have gone,...so unexpected...this is the letter i wrote for her...:'(


Karen...
pertama sekali saya nak minta maaf kt kamu jika saya pernah buat silap kat kamu..minta maaf byk2 jika saya ada buat silap kt kamu..pernah menyakiti hati kamu..terlalu awal kamu pergi..kenapa begitu awal kamu pergi meninggalkan kwn2 kamu??kenapa terlalu awal kamu berhenti berjuang bersama-sama kami untuk menjadi seorang pendidik?saya x boleh salahkan kamu..Allah itu adil..Tuhan lebih sayangkan kamu..ajal di tgn Tuhan,x siapa boleh menghalang..saya sangat rindukan kamu..kamu selalu buat kami gembira..saya rindukan tawa kamu..bagaimana saya dan kawan2 nak berlagak seperti xda apa2 yg berlaku sedangkn kamu sudah tiada??kami masih perlukan kamu..anak kamu perlukan kamu,,kesian Jaiden,kehilangan seorg ibu..suami kamu perlukan kamu..semua kami nangis kerana kamu tinggalkn kami.kamu tau x?kamu sahabat saya yg baik..kamu x pernah sakitkan hati saya..saya mintak maaf sekali lagi jika tanpa sedar saya pernah berprasangka buruk kt kamu..maafkan saya jika saya buat x tahu sepanjang perkenalan kita..i love u so much Karen..saya akan cuba merelakan hati n jiwa saya untuk merelakan kepergianmu sahabat..selamat tinggal sahabat yang kami cintai..

sahabatmu,,Isma...


Monday, 4 November 2013

alhamdulillah..aku bahagia :)

Posted by Ieysma asMawaTi at 12:41 0 comments
Tuesday (5 November 2013) assalamualaikumwbt n salam sejahtera..lama betol dh x update blog hehe..alhamdulillah, hari ni semua umat Islam telah menempuh tahun baru Islam..salam awal Muharram kpd smua umat Islam...tajuk post kali ini,alhamdulillah,,aku bahagia..ya,aku bahagia dengan kehidupan aku sekarang..disamping Allah yang Maha Mengasihani,disamping keluarga yang tercinta, disamping rakan2 yg disayangi serta tidak lupa di samping dirinya yang amat aku rindui hehe <3..
x sangka pulak kita dh berada kt phujung tahun 2013 hmm...sem 2 ijazah nie memang byk cipta kenangan hehe..pengalaman pergi benchmarking Zon Sarawak bersama2 rakan JPP yang lain akan tersemat di dalam ingatanku sampai tua nnti hehe..memang best sgt2 wpun mnempuhi pjalanan yang sgt panjang..balik dr miri ke kota samarahan 20jam tuu!! walaubagaimanapun,,,aku sukaaaa!! :D nie la antara yang dpt dirakamkn sbg kenangan hehe,,benchmarking ini telah diadakan pada 11 hingga 14 oktober 2013..:) akan datang nnti kami akan buat benchmarking zon utara pada 18 hingga 24 november 2013..x saba rasanya hehe XD
banyak kan gmbar??hahaa,,blom lagi tmasok gmbar program jpp yg lain plak..k ni pulak gambar spanjang sebelum n semasa dinner IPGKTAR blangsung,,that was Gala Night with theme of color blocking...Gala Night telah diadakan pada 22 Oktober 2013,bertempat di Dewan Sri Samarahan IPGKTAR..mmang penat sgt2 buat psiapan coz dinner kali nie dibuat dlm IPG,,so kita org la yg handle 100% bnda nie..alhamdulillah,semuanya bjalan dgn lancar..daebakk!!respon dr para tetamu pun amat memuaskan..:D
setakat ni dulu program yg telah dilaksanakan dgn jayanya..semoga segala pengalaman dan ilmu yang telah diperolehi melalui program2 ini dapat dijadikan bekalan pada masa akan dtg..:) assalamualaikumwbt...
 

sEmuAnyA ilUsi Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Copyright@Segala yang tercatat di blog ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati,tapi sesiapa yang terasa silakan..:P