Thursday, 16 August 2012

sALaM AidILfItrI...

Posted by Ieysma asMawaTi at 07:45 0 comments
wah,,aritok dah 16hb Ogos dh..beh kurang 2 hari cmya gk dah mok raya..bestnyer!!p alangkah best gk mun da kt umah time tok,,nolong mak ngemas umah,,molah biskut,,molah kuih huhuuh...:'(...ku hanya mampu feeling jk dgr lgu raya kat blit asrama...sa mok nangis jk,,p ku msti kuat semangat..bukan q sorang jk hadapi suma tok,,p dgn kwn2 seperjuangan ku..sokongan dr kwn2 ya lah buat q kuat heheehe..sayang kawan2ku...hmm..mlm tok mok packing brg k blit sok ari..rasanya ptg esok q balit ngan kazen ku..mujo sok ari xda kuliah,,so dpt ckit q relax yeyeh...bukan bju jk mok d packing,,ngan assignment ckali yg mlonggok ya mok dmbak beraya juak huhuhu...

Saturday, 4 August 2012

sYg kItaK keRana ALLAH

Posted by Ieysma asMawaTi at 09:24 0 comments
Hmmm..apa mok dpadah oo..x tkata asanya..hanya Allah jk yg tauk hehe..aku rasa amat bahagia skali..hope rsa bahagia yang sedang mnyerang aku tme tok bkekalan smpe bila2..q x mok ada ksedihan yang melanda jiwa sanubariku..dirinya nampak sempurna d mataku..ada mata,idong,mulut,telinga..bagiku dirinya xda kekurangan pun,,melainkan Allah yg maha mengetahui..smoga awk clalu n x jemu2 mceriakn n mwarnai hidup sy..mskipun awk tidak smpurna,,tp biarlah awk sempurnakan hdup sy..:)wpun hati saya telah dbuang jauh,,jauh sangat2..smpai sy pun x tau mna pegi hati saya..:'(...padahal sy x pnah pun buang hati dia jaoh2... syukur2 sgt2 awk telah mngembalikan smula hati sy..sy x hrp awk smpan hti sy dlm hti awk..sy cuma nk minta awk jga n lindungi hati sy k hehe..sy x cinta awk..coz cinta sy hnya utk suami sy nnti..awk pun pnah ckp,,cinta awk utk isteri awk saja..skarang ni,,sy hanya cinta Allah n ibu bapa sy jak..awk blom bleh sy cintai.^_^ psya nk,,bla sya teringat kt awk,,automatically sy juga tringat kt Allah..:).. sy tringin nk jd makmum awk,tu pun klau awk sudi jd imam sy hehehe...

Thursday, 2 August 2012

babai awak....

Posted by Ieysma asMawaTi at 11:29 0 comments
Perasaan aku lmk2 tok tek x tau mok madah apa..geram,,marah,cedih,happy,bahagia,sumanya ada...segeram2 n semarah2 aku pun x la thp gaban..mseh mampu mengontrolkannya,,beh2 gk aku n geng2 dah mpelajari EQ..kawal emosi utk kebahagiaan diri hehek.. walaupu gia,kdg2 thp ksabaran ku tok da jwak bah batasnya..aku curious,,aku wonder..knak awk mcm mjaohkan drik jk dr sy,,geram saya dibuat awk cmya tanpa sebab..awk ada perasaan,sy pun ada perasaan..mcm da salah besar jk sy buat kt awak..awak x explain apa2 pun kt saya??adakah awak lari dr sy setelah sy ceritakan kisah lma sya kt awk??mun sy x cerita mybe x awk lari hoo...awk2...sy x nmpak lagi dh kceriaan awk..gurauan awk..sifat caring awk,,,sumanya hilang serta merta...sedih sgt2 sy tok d polah awk mcm ya..sy nk jdkan awk sahabat sy dunia akhirat pun,,sy rasa just illusion jk suma ya..x mgkin akan tjadi..apa2pun,,sy tetap anggap n letak d sudut hati sy yang awk tok sahabat sy dunia akhirat,,...sy doakan awk bahagia dalam hdup awk,bjaya n mgembirakan mak bpk awk..kalau awk dh buang sy lam hdup awk,,sy pun cuba la jaohkan dri dari hdup awk,,wpu sukar hoo..awk tok sama jk,,mcm sumbody else yg telah buang sy dr hidupnya..sy x kesah,,sy dpt hdup tanpa awk,,asalkn sy sntiasa bsama Allah swt..bye awk...jgn pnah hdir lg dalam hidup saya..sy dh lupakan awk..:)

Wednesday, 1 August 2012

ramadan al-mubarak

Posted by Ieysma asMawaTi at 01:23 0 comments
assalamualaikum..:)
hari ni dah 12 hari umat Islam berpuasa..alhamdulillah,,bersyukur sangat2 sbb umat Islam masih lagi berpeluang menunaikan ibadah puasa pada tahun ini...aku amat bersyukur kepada Allah swt..aku maseh lagi berpeluang berbuka puasa bersama bersama family n kwn ku kat cnie..<3...walaupun hati sedih bjauhan dengan keluarga pada bulan yang mulia begini,,aku pasrah n reda..kerna aku tidak berseorangan...kawan-kawan yg sentiasa ada di sisi sedikit sebyk mengurangkan kesedihan yang bermaharajalela di dalam hati....i love all my frenz vry much,,,



 

sEmuAnyA ilUsi Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Copyright@Segala yang tercatat di blog ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati,tapi sesiapa yang terasa silakan..:P