Friday, 28 September 2012

aWal pAgi iNi....

Posted by Ieysma asMawaTi at 12:25 0 comments
assalamualaikum guys..lama dh x update blog nie..first of all,,thanks to Allah for giving me good health n time,,to update my blog hehe..alhamdulillah...


n,,also alhamdulillah coz suma aseiment aku dh beres haha...ahernya inilah saat2 yang ku nantikan selama ini..
wpun begitu,,banyak lagi benda lain nk d uruskan mggu dpan nie...mggu kajian sosial..saya ekot ptandingan 'ketupat untuk mertua' hahaha....mgerunkan jer bunyinya hahak...:D....nak tgok sjaoh mna aku nie buat ktupat dgn cepat hehe....insyaAllah...:D


mcm ari raya jer...hhaha,,dh tu lapar plak rasanya tgok ketupat nie masyaAllah...:)
bkan tu jer,,saya nie pon joen boria,,kmi sekelas ekot hehe....ntah mcm mna lah jadinya nnti..
mudahan sumanya nanti akan d permudahkan..aminn....
bkan tu jer,,unexpectedly aku dlantik oleh lecturer psv utk jadi ketua handle pameran psv...??
tidak!!!! ya Allah.....mmpu ker tak aku nie jadi pemimpin huhuhu....mampukah aku...???


aku akan cuba lah buat yang tbaik nanti...insyaAllah,,i need u all...i need supports from all of u..
dh hbis aseimen nie pun mseh lagi bzy..hmmm....nie la lumrah khidupan seorg pelajar...:))
dlm bzy2..tkenang ngan fmily kt rumah...mak,,,rindu glak2 kt ktk....mok kol pon xpat.....
sory mak,,kekangan sesuatu yg xpat d elakkan..insyaAllah mggu dpan dpt lah kol mak...hope mak sihat jk...:')...kmk kt ctok sihat jk wpun kurang makan haha.....:'D......


n minggu ulangkaji lak mok blit hehe...:D
mok study kt umah jk,,n spend time with fmily....hmmmm..xsabar rasanya.....rasa sebak makin menebal dlm drik dgn merindui emak,,dtambah lagi dengan merindui seseorg.....ya Allah...rsa syg,kasih n rindu yg 
smakin tebal terhadap dirinya x dpt ku pertikaikan....
betapa aku merindui nya every beat of my heart...btol ka ayat aku nie hahaha,,,,walaupun diri awk tidaklah sesempurna Faizal Tahir,,but u make my life perfect...rasanya i cant life without u,,n Allah....only Allah know what i feel...saya reda...n pasrah dgn ktentuan Allah...dengan nama Allah,,,saya memang rindu sgt2 kt awk...:')

hati awk mcm sdah sebati dlm hati saya...:D...pasnie,,sy dh nk tdo dh....sbb esok nk pegi Pusat Islam ada nisa' day...so,,sy nk awk baca doa tdo k..biar saya tdo dlm keimanan n sentiasa bsedia utk 
tdo buat selamanya jika Allah yg mengkehendakkannya...:)..awk,,gud nitez,,jgn tdo lewat k..take care..miss u dear..assalamualaikum....:D






Tuesday, 25 September 2012

Jannah

Posted by Ieysma asMawaTi at 05:16 0 comments
assalamualaikum...lma jge asanya x update blog nie hehe...lau ada mood jer bru update haha..x da smangat rasanya semenjak dua menjak nie..nape la ek??ptg tdi bru hbis bentang oral presentation utk aseimen english language proficiency aku haha..alhamdulillah!!!kurang satu bebanan kt bahu..


apa nk ckp ek..aduhai..pasnie nk tfsirkan hasil karya lg...buat apresiasi n kritikan seni kt hasil karya tu...
takda idea plak yg kuar nie,,otak ni mcm tbantut jer haha..:D
mcm mna la nk buat tu...hmmm....xpe,,buat jer la....buat jer kan haha
nk tulis apa lagi nie...aaa,,nk upload pic nie lah hehe...


sweet jer ayat nie.."Cinta High Class" ialah cinta yang mendaulatkan Allah nombor 1..cintamu padaku kerana Allah, Tuhanmu yang 1, cintamu bermunajah menahan nafsu...yup,,im really agree...:)
itulah cinta yang kucari slama ini...:D..hehehe


i will n want to love someone who will bring me straight to Jannah....<3....hehehe....so,,awk..plez bring me to Jannah k hehehe...mula lagi dh jiwang berkarat nie...k lah,,smpai d cnie lah dlu,,nnti2 edit blik,,ada kja nk buat nie haha..smpat jgak blogging...bye ,,salam...miss u my dear..:)

Saturday, 22 September 2012

uhibbuki fillah...:)

Posted by Ieysma asMawaTi at 09:59 1 comments
assalamualaikum kawan,,ahlan wasahlan.....nk citer apa ek..hhehe,,firsty nak wish congratulation kt kwn saya,,Nurulsribistari bt Mohamad kerana telah merangkul juara busana muslimah fashion show...u r the best seri!!haha...n buat dayang Azizah,,jgn putus asa,,ktk memang ayu tdik,,tahun dpan coba gk keyh...:D

hari nie,,22hb September,,muslimah fashion show...esok,,23hb September,,ada talk show bsama Fatimah Syarha n suaminya,dr Farhan Hadi...talk show yang berkisarkan "Cinta High Class"..
menarik kn bunyinya,,,so datanglah reramai sok ari kt Dewan Sri Samarahan,IPGKTAR hehe...
tak sabar pula rasanya nk tengok talk show tu esok hari..nebes2 hahaha..mcm aku pulak yang jd panel jemputan haha..:D

sweet gitu...cinta after kawen...cmpor2 plak bunyi bhs aku nie haha...hmmm...apa lagi ek..hmm...apa kbr???
sy shat jer ari nie..alhamdulillah,,bsyukur pada Allah....coz memberikan ksejahteraan n masih lagi memberi pluang kpd jantung aku utk berdegup....:')....n then memberi aku pluang utk mengambil tahu tntang dirinya dr shari ke shari...hmmm...:D....


cer tengok kucing nie..rjin kan baca surat kabar????hahaha...akunie,,malas jer rasanya nk buat kja mlm nie haiii......tetiba jer asa nk upload pic nie..cute...baru tdi men ngan kucing kt kaki 5 hostel haha...teringat kt kucing aku yg telah kembali ke rahmatullah bulan posa aritu...hajat nk jmpa time blik cuti raya,,,tak kesampaian huhuhu..sdih sgt2..:'(....bertakung rasa air mata kt klopak mata nih....:'(


tu la mknanya Allah lebih sayangkan puteh n anak2nya hmm...aku nie yg dahulunya jarang n susah nk nangis,,skarang nie clalu sgt sensitif...kna ckit dh rasa mok nangis,,alahaiii....ya Allah,,kuatkanlah hti hambamu ini,,,,ku x mok congek hahaha...:D


alahai...kiutnya...mcm la kucing aku yg mninggal tu dulu...smpanlah pic ini sbg pengubat rindu..:)
smpai cnie jer la pot pet pot pet saya mlm nie...awk..sayang awak....uhibbuki fillah....<3 hehehehe....start dh aku nie...sy hepy sgt2 ari nie hahaha...nape ek...tetiba jer hepy haha...hmm....
alhamdulillah,,kena bersyukur dgn nikmat kegembiraan yg Allah bagi...mana la tau nnti Allah kurniakan kesedihan plak kt kita kn...:)


i just wanna say,,"ana uhibbuki fillah..."semoga apa yg kita rasa diredai n dberkati Allah...
Allah lebih mengetahui smua ini,,apa yg tbuku di hati kita...semuanya Allah yg tentukan...jika kta disatukan,,Allah yg tentukan...jika kta dipisahkan nnti pun Allah juga yg tentukan bukan begitu awk??so,
we have to get ready...utk mhadapi apa2 sahaja yg mendatang...sayangilah Allah melebihi diriku,,agar nanti bila aku tidak menyayangimu,,masih ada Allah yang selalu n takkan pernah jemu menyayangimu...:)
sama2 kita bdoa kt Allah,,agar Allah mempertemukan kta dgn insan yang lebih baik.....insan itu kita x tau,,hanya Allah yg berhak tau..:),,,mungkin diriku,,atau dirimu,,atau sebaliknya my dear...:)...


entah,,siapa kah bakal pencinta aku nnti haha....sungguhpun Allah yg akan menentukannya nnti...aku reda...
saya x tau dpt ker x saya truskan hdup tnpa awk..ermmmm....Allah telah curi hati sy....
hope Allah faham apa yg sy rsa...hope Allah akn ptemukan sy kt org yg saya syg....org yg syg kt saya....yg caring kt saya....yg x prnah jemu mlayan karenah sy....seseorg yg xkan pernah jemu mencintai sy nnti.....
yg akan sentiasa menyayangi n mcintai saya sampai saya mati.....smpai jntungku sdah tidak berdegup lagi mcm skarang nie...:)...ok lah,,tdi ckp nk stop,,x stop2 pun hahaha...jiwang plak aku mlm nie hahahaha...:P
x suka la jadi jiwang,,,tp alang2 menyeluk pkasam,,biar smpai ke pangkal lengan jiwangnya hahaha...:D
nites ...da kja nk buat nie hehe...miss u dear...:)..assalamualaikum.....

Friday, 21 September 2012

Aku sorang....

Posted by Ieysma asMawaTi at 11:36 1 comments
assalamualaikum..hmmm....while waiting crik mklumat kt internet yg tgh loading,,mok update lah...tdik ada talk show bsama sham kamikaze kt dewan Sri Samarahan IPGKTAR...pengalaman yg dilalui beliau ckup bmakna utk djadikan panduan hdup kta bsama..:D..we ll owez support u sham...:D
n petikkan gitar lagu 'ketika cinta bertasbih' amat meruntun jiwa haaaa....<3
sooo sweeettt....:)


haa.....suatu hari nanti....sesuatu yg bmain d mindaku...wpun blum bgelar imamku yg sah,,namun aku berangan nak dia mengimamkan aku,,..dikala hbis solat ditunaikan,,setelah doa hbis dibaca...
dalam ketenangan setelah bertemu Allah...si dia melamarku setelah sebaik sahaja mengaminkan doa yang telah dibaca,,di saatku msih lagi duduk di atas sejadah,,dia msih mengenakan songkok di kepala,,,
aku plak msih lagi memakai telekung....dgn lembut dia bertanya disaksikan ahli keluarga...
"sudikah awk jadi isteri saya,,,ibu kepada anak2 saya....hmmm....teman sehidup semati saya...menantu mak bapak saya hehehe...."
Photo: ✔ " LELAKI Yang HEBAT Adalah LELAKI Yang SENTIASA Memastikan WANITA Yang DISAYANGINYA Menutup Aurat...'' 
✔ " WANITA Yang HEBAT Adalah WANITA Yang SENTIASA Memastikan LELAKI Yang DISAYANGINYA Menurut PERINTAH ALLAH Dan Segala Syariat.."
sweetnya klau mcm tu hahaha:D....jauhnya angan2ku haha...study mseh lama,,berangan2 nk kawen haha..
pe2 pon,,itu impian jer,,xda pun seru nk kawen lagi hehek..masa maseh panjang,,impian ibu bapa mseh dlm genggaman...
impian nak membahagiakan ibu bapa yg berpenat lelah mengasuhku sampai aku msuk cnie,,,
love u so much mum n dad...:')


cute nya stick man kt atas haha...tgok pic kt atas teringat kt seseorang...dia ckp x pandai lukis, tp pandai lukis stick man jer haha....lukisan stick man tu la cute, n mbawa 1001 erti hehe...mana la tau klau awk lukis mcm kt atas tu,,,letak la nma kita bdua hahaha:D
eh,,start lagi la aku nie merepek n berangan haha..:D
ok lah...stakat nie jer la luahan malam nie....eh sebelum undur diri,,lupa nk ucap bepday kt kwnku,,Norfarhana @ Anna Farhana...pada 21 september hehe..dh mkin bkedut la nampaknya haahhaa....:D


semoga panjang umo n murah rezeki clalu farhana....love u haha:D...ok lah,,,ini saje ye untuk hari ini...selamat malam kpd cpa2 jer yg baca nie..tdo lagi,,jgn tdo lewat,,,except me haha..sy nie dh terbiasa dh hehe...
baca apa yg terdapat dlm gambar tu haha......:D


so,,gud nites....my dear..<3.....assalamualaikum.....:P




Thursday, 20 September 2012

Hari Nie....??

Posted by Ieysma asMawaTi at 18:50 0 comments

Tarikh sebenar: 21 September 2012..:)
assalamualaikum....gud morning guys!!wah...finally,,beres juga eseimen untuk english language proficiency aku...suka aku hahaha....alhamdullillah....tinggal satu lagi eseimen yang perlu dibereskan hehehe..:D



apa kbr aku ritok????haha,,alhamdulillah sihat jk..harap org ya pun sihat walafiat jwak..hope that u r in good shape haha..<3...aritok,,sempat juga aku update blog nie tme kuliah hehe...lecturer x masok,,masok pon kjap jer heheh...apa nk cakap lagi nie??speechless la haha.....^_^
mlm tok ada ceramah dari kamikaze ,,bkas artis rock dlok kja???not sure la..pe2 pon,,dia yg akan bgi ceramah agama mlm ni,,insyaAllah klau xda aral melintang bleh la pergi...jom la kita pergi reramai ek...:D
bukan clalu pon kita pergi majlis2 cmnie,,masa kta byk kt hal dunia jer..:)

saya nie pun dh rasa nk update jer blog every time wpun sebuzy mna pon haha..:D..
mcm ambil ayat seseorang jer tu..hehe,,apa2 pun i miss u hehe...tiba2 jer  hahaha......:D


hahaha...funny jgak ayat kt atas tuh.....my fatty fatty boom boom hahaha........sweet jk bunyinya hahaha....
take care to my parents, siblings, n my fellow frens hehe..n x lupa jga to my dear alololo......<3
k lah...mkin panjang mok d pos,,mkin merepek jk tok haha...to my dear,,pahal ngidam2 ndah tok???



awak2,....buat saya tsenyum jer,,,,haha.....mcm2 jer ragam dia haha....take care n study smart k dear....
pay attention ngan lecturer kt dpan,,jgn nakal2...:D
k lah,,,ill be right back....eh,,btol ker ayat nie??stakat nie jer dlu coretan hati saya hari nie....assalamualaikum sumanyer,,wpun x byk org baca haha...bye2....:)


cdih tetiba plak rasanya nie haha.....bye my love haha...:P

Wednesday, 19 September 2012

Hariku Sehari-hari

Posted by Ieysma asMawaTi at 08:49 0 comments
Assalamualaikum sumanyer...lamak x update blog sy nih..besa lah,,bzy sangat2 hehe..bzy lah sangat..haha..:D
tibe2 jer pic sponge bob kuar hehek..itu tndanya saya hepy..memang hepy coz esok nk exam huhuhu....exam math n bi sekali gus..huu...bisa..bisakah aku buat y tbaik???hope2 saya dpt buat semaksima yg mungkin..hmmm...
bingong juge rasanya bila memikirkan exam esok hari...apa2 pun all the best isma!!! hmm..sendiri aja la wish..hehe...n kat awk,,thanks sbb bagi smangat jugak hehe..doakan sya dpt jwb exam dgn sebaik mngkin hehe..suka nya...sukanya...haha:D ngada2 jak...sy nk letak ckali lah pic yg saya ska tu kt cnie..cweet cangat2....kan awk???sweet kn..semuanya kerana Allah...<3
it really sweet right??im really love it hehe...thanks to u coz gave it to me..im really appreciated it..what someone felt,,n what i felt..maybe we felt the same thing..wallahualam..im admit that i owez miss u,,every second,,every minute,,every hour n every day haha..:D...wat the feeling la haha...all happened was because of Allah..alhamdulillah...:)
 

sEmuAnyA ilUsi Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Copyright@Segala yang tercatat di blog ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang mati,tapi sesiapa yang terasa silakan..:P